A BJA bemutatja: Fodor Zoltán

by | 2022. Sep, 11. | Bejelentések

A tavalyi, első közösen megtett lépés után a másodikra készül a 2022/2023-as szezonban Fodor Zoltán, a női csapat vezetőedzője. A régi-új vezetőedzőt szeretik, tisztelik a játékosai, nagyon hamar sikerült csapaton belül is létrehoznia a kohéziót. A titokról kérdeztük, arról, hogyan sikerült ezt elérnie ilyen rövid időn belül.

“Nincs titok, következetes próbálok lenni minden nap.

Úgy gondolom, hogy érzik és látják a játékosaim, hogy sokat foglalkozom azzal, hogy jobbak legyenek. Megtisztelem őket a felkészültségemmel, így ezt látom viszont én is tőlük az edzéseken, és a meccseken.”

Arra a kérdésre, hogy miért kötelezte el újabb egy évre magát a csapat mellett, egyértelmű volt a válasz.

“Mindig az első lépés a legnehezebb és ezt megtettük közösen tavaly. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk, ami a hasznunkra fog válni a jövőben! Egy évvel jobbak vagyunk. Lekopogom, nagyon jól sikerült a nyári felkészülésünk. Keményen dolgozik mindenki, és ami szintén fontos, jól is érzik magukat. Ez meglátszik a munkamorálon és a hangulaton. Jó csapat alakult ki!Továbbra is a fejlesztés a legfontosabb, illetve a rutinszerzés, és az, hogy megtegyük a következő lépést a fejlődés útján. Érkezett néhány rutinos játékos, akik vezetni tudják az utánpótlást. Ebből is profitálni tudnak a fiatalok. A jó példa itt van előttük!”
A szakmai stábbéli kollégáit illetően szerencsésnek érzi magát Zoli.

“Abszolút erősítést jelentenek és kiegészítenek engem. Olyan területeken tudnak segíteni vagy ötletet adni, ami hasznos számomra és ezáltal kijön a matek. Aktívak és számukra is fontos az, hogy sikeresek legyünk.”

Arról, hogy milyen plusz motivációt jelenthetnek a női válogatottban szerepet vállaló lányok a csapattársaik számára, szintén pozitívan nyilatkozott női csapatunk vezetőedzője.

“Úgy gondolom az üzenet a fontos, hogy figyeli őket a felnőtt stáb is. Munkával, szorgalommal, jó hozzáállással bele lehet kóstolni vagy éppenséggel be is lehet kerülni a felnőtt keretbe. Ez biztosan extra motivációt jelent a szezon közbeni szürke hétköznapokra is.”

Majoross Gergely elégedett a női jégkorong jelenlegi helyzetével, és bizakodó a jövőjét illetően.

“Az utóbbi években a női szakág rendkívül komoly eredményeket szállít a Magyar Jégkorongsport számára. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend és boldogok vagyunk, hogy mi is tudunk lányokat versenyeztetni az Akadémián. Reméljük, minél többen választják a jégkorongot a jövőben és töretlen lesz a szakág fejlődése.”

Sikeres, sérülésmentes szezont kívánunk a csapatnak és a stábnak! 😍🏒🥅
Hajrá, Budapest JA!