A Budapest Jégkorong Akadémia mentor edzője Pat Cortina!

by | 2021. Jul, 20. | Hírek

Pat Cortina nevét minden magyar jégkorong szurkoló ismeri, és nemcsak azok akik 13 évvel ezelőtt szurkoltak az akkori válogatottnak, hanem azok is, akik azután szerették meg ezt a sportágat. És nemcsak a szurkolók, hanem a fiatal játékosok, edzők, nagyjából mindenki aki benne van a hokiban tisztában van azzal, hogy ki is Ő, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi jégkorong világában is.

Az, hogy a Budapest Jégkorong Akadémia jogosulttá vált az államilag elismert sportakadémia cím használatára azt is jelenti, hogy a jövőben még magasabb szintű munka folyhat, melyhez biztosítva lesznek a megfelelő anyagi források – többek közt-, így nagyobb lesz a mozgásterünk.

Most már elérhető közelségbe kerülhet egy olyan szintű szakember felkérése a mentor edző tisztségére mint Pat Cortina.

Persze nem elhanyagolható a személyes kapcsolat sem, ami Kangyal Balázst és Majoross Gergelyt fűzi a korábbi Mesterhez. Szeretnénk is megköszönni Mogyinak a segítséget, nagy szerepe van abban, hogy a felkérésünkre pozitív válasz érkezett a SC Riessersee csapatánál vezető edzősködő Cortinától.

“Nagyon örülhet a Budapest Jégkorong Akadémia, hogy Pat vállalta a részvételt és azért, hogy mind a tapasztalatával, szakmai tudásával és kapcsolatrendszerével, mind vezetői képességével az Akadémia munkájának minőségét javítja majd. Tudjuk, hogy Neki különösen fontos és a szívében különleges helyet foglal el a magyar jégkorong, valószínüleg ennek is köszönhető az, hogy elvállalt egy ilyen felkérést, ugyanakkor abban is biztosak lehetünk, hogy ebből a Budapest Jégkorong Akadémián nevelkedő és játszó gyerekek nagyon sokat fognak profitálni, csakúgy mint az edzők.”

Isten hozott Pat Cortina!

Fotó: Mudra László/MJSZ