Az Akadémia női csapata Ausztriába utazott

by | 2021. Sep, 04. | Mérkőzések

Mondhatni nagyüzem van ezen a hétvégén, kedves követőink.

Az Akadémia női csapata Ausztriába utazott, ahol két felkészülési meccset játszanak, kemény ellenfelekkel mérettetnek meg.

Az első meccsre tegnap került sor Leoben-ben, ahol 4:2-re győztek a Neuberg Highlanders ellen a mieink. Jó tempójú meccsen, kiváló csapatmunka eredményeképpen, szinte mindvégig dominálva nyertek EWHL ellenfelük ellen. A gólszerzők Stróbl Lara (2), Szelényi Nina és Márton Luca voltak.

A két gólt is jegyző “C”, Stróbl Lara a következőket mondta a mérkőzésről:

” Már nagyon vártam, hogy egy olyan ellenféllel játsszunk edző meccset, akikkel a szezonban is találkozni fogunk tét meccseken. Úgy érzem mindenki 110%-on játszott 50-55 percen keresztül.

A kis kizökkenés pedig egy sérülésnek volt a köszönhető, amit Szelényi Nina szenvedett el. Mindenki megijedt és izgult a csapattársáért, ami szerintem teljesen érthető. A jó hír az, hogy Nina szerencsére jól van. Viszont örömmel láttam, hogy nem volt semmiféle megilletődés, annak ellenére sem, hogy a csapat nagy része még nem játszhatott ilyen kaliberű csapat ellen.

Persze, valamilyen szinten volt izgulás, de azt is inkább izgatottságnak nevezném, és mindenki nagyon jól tudta kezelni. Szerintem bátran kijelenthetem azt is, hogy sokat tudtunk dominálni a mérkőzésen. Mindegyik sorunknak voltak helyzeteik és lehetőségeik a gólszerzésre, biztos vagyok benne, hogy nekik is össze fog jönni a pontszerzés már a közeljövőben.

Úgy gondolom, hogy ennél jobban nem is sikerülhetett volna az első ilyen szintű meccsünk, ez a győzelem mindenkinek adott egy plusz löketet.”

Fodor Zoltán vezetőedző munkáját Nagy Richárd másodedző segíti, aki így foglalta össze a tegnap látottakat:

” Úgy érzem, hogy már a mérkőzés elején felvettünk egy gyors tempót, illetve a közepétől voltak olyan momentumok, amikor átvettük az irányítást és mi diktáltuk az iramot. Ehhez szükség volt azonban arra, hogy a csapat az első harmad után kollektíven javítani tudja a hibákat. Ezt maradéktalanul meg is valósították a játékosok, utána már csak a jól kivitelezett, hibátlan megmozdulásokat láttuk viszont a jégen. Büszke vagyok a csapatra amiért keményen dolgoztak mindvégig, és követték a taktikai utasításokat, így meg is tudtuk nyerni az első edző mérkőzésünket, egy erős, légiósokkal felálló együttes ellen.”

Gratulálunk a lányoknak és a stábnak, ez bizony szép volt!❤️🏒🥅

És persze sok sikert kívánunk a ma este 20:15-kor kezdődő második mérkőzéshez, amit az EWHL ezüstérmes Sabres Vienna ellen játszanak a mieink.

Hajrá Budapest JA!