Gyere és próbálj ki egy forradalmian új eszközt az április 29-30-i Try-Out-on!

by | 2022. Apr, 20. | Try-Out

Kedves játékosok és szülők, ugye nem felejtette el senki, hogy az U15 és U16 korosztály try-out-jára 2022.04.24. 23:59-ig lehet jelentkezni, melyhez első lépésben ezt a formanyomtatványt kell kitölteni: https://forms.gle/95djozdsSMoWFvXt6 ?

Korábban már említettük, hogy készülünk eggyel s mással, egyik ilyen programot el is árultuk: az előadást, melyet a Sebastian Aho-t és Jesse Puljujärvi-t is felkészítő erőnléti edző tart: https://www.eliteprospects.com/staff/3532/samppa-jaakola… .

Azonban van még meglepetés a tarsolyunkban! 🤩

Aki ismeri Majoross Gergelyt, az tudja, hogy nyitott szemmel jár-kel a világban, keresi mindig az új és innovatív megoldásokat, főleg ha azok beépíthetők a jégkorongba, na pláne, ha ezzel szintet is lehet lépni. 😍

Az eszközről amit jövő hétvégén fogunk kipróbálni, a következőket mondta Mogyi:

” Úgy gondolom, hogy a virtuális valóságban lehet bizonyos helyzeteket szimulálni, nagyjából végtelen lehetőséggel, és azt akárhányszor megismételni. Mindig azt mondtuk, hogy a hoki érzéket, a játék intelligenciát nem nagyon tudjuk fejleszteni, valakinél jól alakul, valakinél kevésbé. Most itt egy lehetőség, hogy erre is hangsúlyt fektessünk a szakmai munka keretein belül, mivel ez az eszköz pont a nehezen fejleszthető képességek javítására kínál lehetőséget.

A testünket mindenféle módszerrel eddzük szárazon, jégen, dolgozunk különböző izomcsoportokon, de direktbe az agyunkat eddig nem nagyon sikerült “kezelésbe venni”, sokkal inkább a játékhelyzetek ismétlésével tudtunk tulajdonképpen valamit kezdeni a gondolkodásunkkal. De ezzel a hagyományos módszerrel nem lehet nagy ismétlés számot elérni, hiszen elfárad a test.

Így azonban, hogy az ember tulajdonképpen egy helyben van, és folyamatosan ezeket a döntéseket kell meghoznia, ez direktebben összpontosít az agynak a stimulálására, és fejlesztésére. Azt gondolom, ebben forradalmi ez a lehetőség. Kipróbáltam személyesen is, óriási élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Hogy mi is ez az eszköz?

A gyártója a következőket mondta a Sense Arena-ról ( www.sensearena.com ): ” Tanuld meg, milyen döntéseket hozz olyan helyzetekben, amikor kevés idő áll a rendelkezésedre.

Ültesd el az agyadban a döntő fontosságú játékokat, így mindig felkészülten állhatsz a dolgok elébe. Javítsd a periférikus látásod, hogy előre tudhasd, különböző helyzetekben hol lesznek majd a csapattársaid és az ellenfeleid. Tanuld meg, hogy hogyan találhatod meg a tiszta folyosókat a pályán, hogyan veheted észre a játék sablonba illő helyzeteit, olvasni tudj a jelekből, hogy ki, mikor, merre fog mozogni.

A Sense Arenával a hokis edzésterveid különbözni fognak a többiekétől, mert ez a leginnovatívabb edzési eszköz a piacon.

Támogatóink között van az NHL, az NCAA és 10 másik ország legjobb csapatai közül is többen.”

A jó hír az, hogy bár a try-out-on fogjuk először kipróbálni ezt az eszközt, de a 2022/2023-as szezon folyamán mindvégig lehetőségünk lesz beépíteni az edzéstervekbe, így dolgozni fogunk vele az Akadémián.

Hajrá, Budapest JA!