Ifj. Ocskay Gábor NJA – Budapest Jégkorong Akadémia 7-4

by | 2022. Mar, 31. | Mérkőzések

Az első harmadban a BJA alakított ki több helyzetet, sokat támadtak a mieink, és a 13. percben Ravasz Csanád meg is szerezte a vezetést Morvay Bálint és Kárpáti Kristóf passzából. Erre alig 15 másodperccel később válaszolt a fehérvári csapat, Semen Skakodub egyenlített.

A harmad végén emberelőnybe kerültünk, melyből még fél perc volt hátra, amikor egy korong eladást követően Csollák Márkó 2+2 percet kapott egy szabálytalanságért. A második harmad elejére átlógó emberfórt ki is használta az Ifj. Ocskay NJA, Tim Dolinar szerezte meg az első vezetést csapatának a meccsen. A harmad fele előtt aztán nagyon felpörögtek az események. Először Tóth Péter egyenlített Molnár Bálint és Schlekmann Márk asszisztjából a 28. percben, de erre ismét azonnal válaszolt Jábor Bendegúz révén a hazai csapat.

Egy perc sem telt el, amikor Antal Csongor révén újra felzárkóztunk, a gólpasszt ezúttal Nádor Kristóf és Strenk Olivér szolgáltatták.

Az örömünk azonban nem tartott sokáig, ugyanis másfél perc múlva Fekete Alex újra visszavette a vezetést a fehérváriaknak. A harmad végén aztán még egyszer betalált Skakodub, amivel a mérkőzés során először vezetett a hazai csapat két góllal. (5-3)

A záró játékrész elején újabb gólt szereztek a hazaiak, ezúttal Csölle Dániel talált be a kapunkba, amivel sajnos eldőlni látszott a mai összecsapás. A srácok mentek becsülettel, de Horváth Dominik eszén nem tudtak már túljárni.

Hét és fél perccel a vége előtt aztán egy kipattanó lövést Farkas István húzott vissza közelről, megszerezve ezzel vendéglátóink hetedik gólját. A következő percekben mindkét oldalon voltak helyzetek, majd bő három perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk és ebből Ravasz Csanád lőtt bombagólt Weidemann Márk passzából. Ezzel be is állt a végeredmény, a ma esti győzelemmel az Ifj. Ocskay Gábor NJA összesítésben 2-1-re átvette a vezetést a döntőben.

Fotó: Ernavarhegyi_Photography

Hajrá, Budapest JA!