Lesérült Budai Krisztián kapusedzőnk

by | 2021. Sep, 13. | Hírek

Kedves szurkolóink, amikor Jeff Battah kapusedzőt bemutattuk, Budai Krisztiánnak a kanadai A csoportos női világbajnokságon volt jelenése a válogatottal.

Majd hazatérte után jóformán még ideje sem volt kipihenni a jetlaget, amikor megtörtént a baj, napra pontosan egy hete.

De hallgassuk meg Tőle, hogy mi is történt:

” Új edzői öltözőnk van, ahova még nem lett lerakva gumi, így élvédőt kell használni. Én pedig ettől már igencsak elszoktam, mert korábban nem volt erre szükség. Jégre lépéskor így rajtam maradt, el is feledkeztem szépen róla, a többit mindenki el tudja szerintem képzelni.😋 Alapból vicces jelenet élvédőben jégre lépni, többször előfordul játékosokkal is, ilyenkor mindenki nagyon nevet, most is így volt. Én is elkezdtem nevetni, csak aztán nem tudtam megmozdulni. Éreztem, hogy itt most komolyabb dolgok történtek. Combnyaktörés volt a diagnózis, rögtön meg is műtöttek. Csütörtökön engedtek haza, jelenleg gyógytorna van.

Sokan érdeklődtek, hogy vagyok, az Akadémiáról, a női csapattól- a lányok ajándékot is küldtek be a kórházba- , ezek mind nagyon jól estek és köszönöm. Valamikor a héten lesz egy komolyabb megbeszélés arról, hogy mi várható.

Az biztos, hogy hat hétig nem terhelhetem a lábam, addig mankózni fogok, és persze gyógytornázni. Utána pedig remélem mihamarabb visszatérhetek a jégre is.”

A közös munka tulajdonképpen múlt hétfőn kezdődött volna, jó kollégaként Krisztián felvette Jeffet a lakása előtt és együtt mentek a pályára, majd megtörtént ez a sajnálatos baleset.

” Amikor kiderült, hogy ketten leszünk az Akadémia kapusedzői, felvettük a kapcsolatot egymással. Sok üzenetet váltottunk, szakmáztunk rengeteget whatsappon, vártuk már a találkozást, ami hétfőn ugye el is jött…mondjuk nem egészen úgy alakultak a dolgok az első közös edzésen ahogyan azt elképzeltem, 🙃 bár még a Tüskecsarnok fele is arról folyt az eszmecsere, mit hogyan fogunk csinálni.”

Nem titok, elég régóta ismerem Krinót. 😍

Azt tudja mindenki, hogy a kapusok egy külön kaszt, de attól még a kapusok is hokirobotok, pláne Ő!

Mondom komolyabban: nagyon fegyelmezett, igazi élsportoló. Volt már térdműtéte még aktív játékosként, amiből a hozzáállásának köszönhetően kicsit/sokkal gyorsabban gyógyult fel mint egy “civil”, az orvosok is csak pislogtak.😋

Őt ismerve, most sem lesz ez másként, mi pedig majd a második “első” edzése után kapjuk el egy komolyabb interjúra.

Mert most a legfontosabb az, hogy gyógyuljon. A legjobbakat kívánjuk Neki, gyors felépülést, és egyre kevesebb fájdalommal járó gyógytornát, mert nagy szükségünk van Budai Krisztiánra. ❤️🏒🥅

Hajrá Budapest JA!