Ma 13:15-től a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 csapata ellen játszik U16 B csapatunk a Tüskecsarnokban.

by | 2021. Sep, 24. | Mérkőzések

Kedves szurkolóink, ma 13:15-től a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 csapata ellen játszik U16 B csapatunk a Tüskecsarnokban.

Mestyán Istvánt kérdeztem arról, hogyan készültek a mai mérkőzésre, valamint az edzői stáb eddigi tapasztalatairól.

” Ugyan eltelt már két hét az első bajnoki óta, közben játszottunk még két felkészülési meccset is, szóval nem gondolom, hogy probléma lenne visszarázódni. Úgy érezzük Kockával, hogy egy szinttel feljebb léptünk, főleg védekezésben. A srácok igyekszenek elsajátítani azokat a játékelemeket amiket kérünk, és főleg azt a mentalitást amit mi elvárunk tőlük.

Az átjárás az A és a B csapat közt adott, alapból négy játékos lejátszhat a második csapatba, innen meg bárki feljátszhat az első csapatba. Erre tökéletes példa, hogy Szlovicsák Balázs és Bánhegyi Szabolcs lehetőséget kapott az A csapatban, és pozitív visszajelzéseket kaptak az edzőktől. Ez is jól mutatja azt, hogy ha edzésen a maximumot nyújtja valaki, és a meccsekbe is azzal a mentalitással állnak bele amit mi tanítunk Kockával nekik, akkor lehetőséget kapnak arra, hogy bemutatkozhassanak az A csapatban, beverekedhetik oda magukat, lépegethetnek felfelé a ranglétrán. Én nagyon remélem, hogy van egy egészséges rivalizálás a két csapat játékosai közt, mert az azt jelenti, hogy van versenyhelyzet. Ha van versenyhelyzet, akkor ki kell lépniük a komfortzónájukból, egyre jobbak és jobbak lehetnek.

A mai meccsen azt várjuk a csapattól, hogy azokat a játékelemeket lássuk élesben visszaköszönni, amiket edzéseken gyakoroltunk. Igyekszünk Kockával megtanítani a játékosoknak mindent ami az elmúlt harminc valahány év alatt ránk ragadt. Hogyan kell a jégen és jégen kívül is viselkedni, mérkőzésre érkezni, az öltözőben egymásra tekintettel lenni, ezért nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos a mentalitás számunkra.

Visszakanyarodva az átjátszás témakörhöz, nagyon fontos az, hogy minél szélesebb legyen a piramis alja, ezért jó, hogy két csapat van U16-ban és az, hogy már most két játékost tudunk adni az A csapatba úgy, hogy pozitív visszajelzéseket kapnak.

Azt nem mondanám, hogy csak ez a cél, mert mindenképpen az is cél, hogy minél több meccset megnyerjünk. De ez is cél, hogy minél több játékos fel tudjon kerülni az A csapatba, és mi ehhez meg tudjunk adni olyan alapokat, amik ahhoz kellenek, hogy meg is tudjanak ott ragadni, később U18-ban ott tudjanak játszani.

Ez viszont nagyon sok munka, nagyon sokat kell dolgozni, minden edzésen ott kell lenni, ezt nem győzzük a játékosoknak elmondani, beléjük sulykolni a lehető legjobban.

Hiszen minden játékosnak csak egy karrierje van.

Legalább két olyan felnőtt válogatott játékost tudok mondani, aki egykor a MAC egyik B csapatából került ki.

Most itt a lehetőség, olyanok a körülmények, a kezükbe van adva minden, élni kell a lehetőséggel, edzeni és játszani kell.”

Sok sikert kívánunk a srácoknak a mai mérkőzésen!❤️🏒🥅

Fotó: Preisinger Péter

Hajrá Budapest JA!