Már érik egy ideje, hogy beszámoljunk két Kanadában vitézkedő U18-as játékosunkról

by | 2022. Mar, 22. | Hírek

Kedves szurkolóink, már érik egy ideje, hogy beszámoljunk két Kanadában vitézkedő U18-as játékosunkról, így most behozzuk a restanciánkat. 😊

Koncz Dominik és Kónya Máté neve minden bizonnyal ismerősen cseng majd sokak számára, nem véletlenül, hiszen mindketten a Budapest Jégkorong Akadémián kezdték az idei jégkorong szezont.

Az is biztos, hogy mostanra már jó sok pontot össze szorgoskodtak volna a bajnokságban, ha nem találja meg őket egy egyedülálló lehetőség: egy kanadai csapat feltette a nagy kérdést a két játékosunknak, hogy lenne-e kedvük kicsit kipróbálni magukat Észak-Amerikában?

Na, de most őszintén, ki mondana erre nemet?🤩

Ők sem tették. Bár a léc magasan van, elhatározták, hogy ők bizony mindent beleadnak és megugorják. A visszajelzések pedig eddig őket igazolják. Nemcsak saját korosztályukban hasítanak, de kinti edzőik javaslatára rendre lehetőséget kapnak a felsőbb korosztályokban is megmérettetni magukat.

Unatkozni mondjuk nincs idejük, mivel minden héten utaznak. Nemcsak Kanadában vesznek részt magasan jegyzett tornákon, de az USÁ-ban is. Igencsak jó nevű csapatokkal játszottak eddig, a teljesség igénye nélkül, íme ezek közül néhány: Ottawa Valley Wolves, 95 Giants, East Coast Spartans, Bridgton, Boston Jr. Bruins.

A terv egyelőre az, hogy május 15-ig Montreálban lesz a főhadiszállásuk, a Somang Hockey nemzetközi U18 és PREP csapatainál.

Megérkezésük óta egyik csapattárs családjánál laknak mindketten, ahova hamar ment a beilleszkedés.

A tanulás is nagyon fontos szerepet tölt be a szorgos mindennapjaikban, két edzés között napközben intenzív angol tanfolyamon vesznek részt a jégcsarnokban, ahol az oktatás online zajlik.

Aki esetleg irigykedne, annak egy kis háttérinfó: az első edzés reggel hatkor kezdődik! 😝 Lehet, hogy már mégsem vagyunk irigyek? 🤪

A második már egy kicsit kellemesebb időpontban, délután 17:00-től indul.

Amúgy mostanában értek vissza a srácok egy 11 napos túráról, melynek utolsó állomása New Jersey volt, ahol 3 meccset játszottak péntektől szombatig, azaz két nap alatt!

A hazai csapat nyerte az első meccset, a másik két mérkőzés már döntetlennel zárult. A srácok kezdenek egyre jobban összeszokni, a jövőben nagyobb gólarányú mérkőzésekre van kilátás, ha ezt így folytatják, a fejlődés napról-napra szemmel látható.

Az utazások sok időt vesznek igénybe, ez a 11 napos túra is több mint 4500 km-t tett ki, de szerencsére minden városban belefért azért egy villámgyors városnézés. Így lehetőségük adódott kicsit körülnézni többek közt New York és Chicago belvárosában is, ami feltöltődésnek sem utolsó, és minden bizonnyal életre szóló emlék is egyben.

A másik élmény, ami inkább sikerélmény, az a 14 pont, amit ezen a 11 napos és 8 meccses túrán asszisztokkal együtt a csapatnak szereztek. 😍🏒🥅

Gratulálunk Máté és Dominik, csak így tovább srácok!

Mert ehhez kell elszántság, fegyelem és elhivatottság.

Nagyon büszkék vagyunk rátok, további sikereket kívánunk mindkettőtöknek! 😍🏒🥅

Persze hazavárunk szeretettel, majd jól beszámoltok a kinti tapasztalatokról.

Hajrá, Budapest JA!