Marko Rahikainen lesz U18-as csapatunk vezetőedzője!

by | 2021. Jul, 29. | Bejelentések

Kedves követőink, nagyszerű hírünk van: a finn szakember szeretne augusztus elején Budapestre utazni és csatlakozni a szakmai stábhoz. Reméljük, hogy ebben a szándékában a vírus protokoll nem hátráltatja majd, a repülőjegye mindenesetre már megvan.

Elöljáróban annyit érdemes róla tudni, hogy 1988-ban kezdte edzői karrierjét a finn élvonalban a Hämeenlinnan Pallokerho junior csapatánál, majd az évek során megfordult a másod és harmad osztályban a férfi U16 és U18-as korosztályok mellett, többek közt abban a Mestis ligában is, ahol az idei szezonban bemutatkozik Nagy Krisztián, a MAC HKB Újbuda játékosa.

Marko az U18-as finn női válogatottal járt már Budapesten, a 2014-es női ifjúsági A csoportos világbajnokságon, de megfordult Székesfehérváron is a Hämeenlinnan Pallokerho (HPK) csapatával.

Elmondása szerint, ez a mostani kihívás nagyon jó tapasztalat lesz számára, hiszen mindig szerette volna kipróbálni magát edzőként külföldön.

Általánosságban ismeri a magyar hoki kultúrát, az irány amerre most halad pedig kifejezetten tetszik neki, nagy potenciált lát a további fejlődésre.

A MAC-ról tudja, hogy egy kiváló szervezet, a Budapest Jégkorong Akadémiáról pedig azt, hogy egy új és nagy lehetőség az utánpótlás tovább fejlesztésére.

Örül, hogy részese lehet a kezdetektől ennek a projektnek, alig várja, hogy megismerkedjen a játékosokkal, és együtt megfogalmazzák azokat a célokat, melyeket már az első évben szeretnének elérni.

Nagyon elkötelezett, ezt várja el a játékosoktól is.

Természetesen fogunk még vele interjút készíteni, de azt már a jég mellett tesszük. 😍

Isten hozott Marko Rahikainen! ❤️🏒🥅

Hajrá Budapest JA!