Szakmai egyeztetést tartottak az államilag elismert jégkorong akadémiák

by | 2021. Jul, 26. | Bejelentések

A négy nemzeti, államilag elismert jégkorong akadémia (Budapesti Jégkorong Akadémia, DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia, Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, Újpesti Jégkorong Akadémia) vezetőinek döntése értelmében 2021. július 23-án megalakult a Jégkorong Akadémiák Egyeztető Fóruma (JAEF).

A JAEF megalakításának a célja, hogy az akadémiák összehangolják tehetséggondozási feladataikat és együtt még hatékonyabban dolgozzanak a magyar jégkorongsport fejlesztéséért. A jelenlévők a találkozón egyetértettek abban, hogy különösen fontos feladatuknak tekintik, hogy a legmagasabb szintű szakmai környezetben neveljék a fiatal, tehetséges sportolókat, ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy játékosaikat a jégkorong túl is támogassák a kibontakozásban. A megfelelő fizikai felkészülés mellett elengedhetetlennek tartják, hogy a fiatalok mentális és lelki támogatására komoly hangsúlyt fektessenek, hiszen csak így válhatnak a jégkorongozókból kiemelkedő játékosok és a civil életben is igazi sportemberek.

Az akadémiák között összhang volt abban, hogy figyelmet fognak fordítani az állami akadémiai rendszeren kívüli egyesületek munkájának a segítésére.

Azért kívánnak dolgozni, hogy az akadémiai rendszer létrejötte egy új, még az eddiginél is sikeresebb korszak kezdetét jelentse a magyar jégkorongsport számára.