U15 Hockey Cup 2023 Akadémiánk egyik legfont…

by | 2023. Jan, 30. | Hírek

U15 Hockey Cup 2023

Akadémiánk egyik legfontosabb célkitűzése a minőségi versenyeztetés, illetve az, hogy már U15-ös korosztályban elkezdjük minél nagyobb kihívások elé állítani a játékosokat, ezért versenyeztetünk egyedüliként egy U15-ös csapatot is.
A hétvégén Mannheimben megrendezett nemzetközi U15-ös torna résztvevői a Budapest Jégkorong Akadémia mellett a Jungadler Mannheim, Krefelder EV, Düsseldorfer EG, Eisbaren Berlin, HC Eppan, Pilsen Wolves és az Okanagan Hockey Academy csapatai voltak.
Csapatunk ebben az erős mezőnyben az előkelő 4. helyezést szerezte meg.
A torna érdekessége az volt, hogy egy mérkőzés 2 félidőből állt és minden félidőt külön pontoztak, így még élesebbé téve a mérkőzéseket.

U15 Hockey Cup 2023


Kiss Gábor, a csapat edzője így értékelte a tornát:
” Ahogyan számítottunk is rá, magas színvonalat képviselt a hétvégi torna, a nyolc résztvevő csapatból négy Németországból, egy Csehországból, egy Ausztriából és egy Olaszországból érkezett. Igazából számunkra mindegyik mérkőzés erős és színvonalas volt.
A Mannheimen kívül ki-ki meccseket játszottunk, és úgy érzem, hogy sokat tudtak fejlődni a srácok.
Maga a torna szervezése is kiváló volt, az összes szervező segítőkészen állt rendelkezésünkre mindenben. Megnéztünk egy felnőtt DEL meccset még csütörtökön, majd szombat délelőtt volt szerencsénk belenézni egy felnőtt edzésbe, amit később elemeztünk a srácoknak. Én úgy gondolom, hogy aki itt volt ezen a megmérettetésen, az jól érezte magát. Közben olyan dolgokat is láthattak, tapasztalhattak a játékosok, amiket eddig esetleg még nem. Van hova fejlődni, ezt tudjuk. Remélem, hogy ösztönzőleg hatnak rájuk majd a látottak. Mindenesetre, most egy kis betekintést nyertek abba, hogy milyen egy európai hoki nagyhatalom egyik legjobb csapatában játszani vagy edzeni, milyenek ott a mindennapok.”
Azt nagy szerényen elfelejtette megemlíteni U15 csapatunk edzője, Kiss Gábor, hogy 1998 és 2000 között Ő is a Mannheim junior csapatában játszott. 🤩
Gratulálunk a csapatnak és a szakmai stábnak a remek szerepléshez és helyezéshez, nincs megállás, csak így tovább!
És gratulálunk a torna legjobb kapusának megválasztott Szabó Hubának, ami ugyancsak hatalmas elismerés!😍🏒🥅
Szép volt, U15! 😍🏒

Köszönjük szépen a fotókat Majoross Barnabásnak! 😍

Hajrá, Budapest JA!