U16: Vasas SC – Budapest JA 16 B 3-4

by | 2022. Jan, 17. | Mérkőzések

Kedves szurkolóink, az U16 B csapatról idén még nem esett szó, ezért egy rövid összefoglaló következik alább a már lejátszott meccsekről.

Vasas SC – Budapest JA 16 B 3-4

Tegnap a Vasas otthonában egy olyan mérkőzésen győztek a mieink, melyre 13+2 játékossal tudtak csak kiállni, ráadásul 5 játékos a MAC U14 korosztályából került ki, mivel a csapatot sújtó betegséghullám miatt nem volt elég hadra fogható hokisa az U16 B-nek.

Mestyán István így látta a tegnapi mérkőzést:

” Sokáig gondolkoztunk Gáborral, hogy elnapoljuk-e a január 16-i időpontot a sok hiányzó miatt, de mivel kaptunk öt U14 -es játékost kölcsön a MAC Budapest Jégkorong Akadémiatól, ezért úgy gondoltuk, hogy beleállunk a vasárnap esti mérkőzésbe, ami utólag jó döntésnek bizonyult.

Mindenki büszke lehet magára, hiszen a rengeteg jégidő mellett nagyon sokat kellett dolgozni a jégen a srácoknak. Ráadásul 2 gólos hátrányból sikerült úgy fordítani, hogy a meccs derekától csupán 2 pár hátvédünk maradt, ebből az egyik pár U14-es volt, akik végig remekül helytálltak.

Ez az öt U14-es játékos kiváló technikai alapokkal rendelkezik, de főként Magyarországon az idősebb korosztályban jellemző játék szituációk megoldásával hívták fel magukra a figyelmünket. Nagyon jó volt ezt látni, és reméljük, hogy a jövőben többször csatlakozhatnak majd hozzánk.

Az U16-as srácaink pedig remek példát mutattak mindvégig a meccs során a hozzáállásukkal, és nagyszerű megoldásaikkal a fiatalabbak számára.

Egyre kevesebbszer kell őket figyelmeztetni azoknak a játék elemeknek a nagyon pontos betartására, amelyeket minden egyes mérkőzésen kérünk tőlük, és amelyek segítségével a legnagyobb esélyt adhatják meg maguknak a győzelmekre.”

Két mérkőzést játszott még az U16 B, az egyiket a Budapest JA U16 A, a másikat pedig az Ifj. Ocskay Gábor NJA ellen, mindkettőt az ellenfelek nyerték.

Erről a szakmai stáb véleménye a következő:

“Sajnos két nagyarányú vereséget tudhatunk magunkénak a fentebb említett két csapat ellen. Természetesen nem a kapott gólok száma miatt voltunk bosszúsak, hanem az erősebb csapatok ellen mutatott játék képe miatt. Ezen dolgozni fogunk. A cél az, hogy az erősebb csapatok ellen is bátran és magabiztosan ki tudják hozni magukból az edzéseken gyakoroltakat a játékosok, és hogy elkerüljük U16 A1 8 csapatból álló bajnokság utolsó két helyezését, mivel szeretnénk minél több, a srácok számára komfortzónán kívüli mérkőzést biztosítani. A legjobban az szolgálja a fejlődésüket, ha olyan csapatokkal játszhatnak mint a BJA U16A, az UTE A vagy a Fehérvár A csapata.

A két mérkőzés tanulságait leszűrve a srácok láthatták, hogy ha alázatosan befektetik a megfelelő mennyiségű és intenzitású munkát jégen és szárazon, valamint megtanulják miként kell viselkedni, milyen szabályokat kell betartani az öltözőben vagy a pályán kívül, akkor a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

Már nagyon sokat léptünk előre a mérkőzések terén, önmagukhoz mérten képesek 60-65 percig magasabb intenzitással, szervezettebben, koncentráltabban jégkorongozni. Megyünk tovább ezen az úton.”

Gratulálunk! További sok sikert, hajrá U16 B! 😍🏒🥅

Hajrá Budapest JA!