A BJA bemutatja: Matti Pylkas

by | 2022. Sep, 07. | Bejelentések

Matti Pylkas újra az U16 élén.
Már a BJA indulásának első évében fantasztikus eredményt ért el az U16-os csapat vezetőedzőjeként Matti Pylkas. Mindvégig kiváló teljesítményt nyújtó játékosaink a 2021/2022 szezon bajnoki ezüstérmét hozták el, csak hajszálon múlt ,hogy nem arany lett a vége. Majoross Gergely nagyra tartja Matti szakmai kvalitásait.

“A Budapest Jégkorong Akadémián azt valljuk, hogy az U15 és az U16-os korosztály szakmai munkája legnagyobb részben abból áll, hogy a játékosok képességeit fejlesszük. Persze, megjelennek már egyéni taktikai elemek is, de alapvetően az egyéni képességek fejlesztéséről szól a munka. Ezen a téren nagyon egy irányban gondolkodunk Mattival, ezért is örülünk, hogy az elkezdett munkát folytatja nálunk. Ő egy kiváló szakember, aki kicsit más látásmódot hoz az Akadémia életébe. A szakmai felkészültsége pedig garancia arra, hogy a gyerekek magas színvonalú képzésben részesülnek.” Pylkas mestert is kérdeztük az előző évi tapasztalatairól és arról, miért döntött úgy, hogy újabb egy évre elkötelezi magát a BJA mellett.

“A legutóbbi szezont befolyásolta a covid, és a sok sérülés, de így is sok tapasztalatot szereztünk az edzéseken és a meccseken. Remélem, hogy az idei szezonban egészségesebbek tudunk maradni – az edzői stábot is beleértve – , és el tudjuk kerülni a felesleges sérüléseket is. Jó szezonunk volt, kiváló riválisokkal, jó meccsekkel. Számomra a szerződés hosszabbítás nem is volt kérdés. Inkább attól függött, hogy a BJA is számol-e velem a 2022/2023-as szezonban.”

A jövőt illetően a következő célokat fogalmazta meg vezetőedzőnk:

“Az egyik cél, hogy kialakuljanak a „szokások”, majd azokat kell realizálnunk, hogy meg is tudjuk tartani őket, vagy ha kell, tudjunk változtatni rajtuk. Meg kell határoznunk a pontos helyünket, hogy hol tartunk jelenleg, és hogy hogyan tudunk fejlődni lépésről lépésre. Az életünket nem tudjuk tökéletesen irányítani, de tudnunk kell irányítani az energiáinkat.”

Szeretett városunkat és az itt élő embereket így látja: ” Jó fej emberekkel találkozom, a város élhető. Egy finn ember számára az időjárás egyenesen csodálatos. A legnagyobb kihívás a nyelv, de így van ezzel minden külföldi is aki Finnországba megy. “
Sikeres második szezont kívánunk, Matti Pylkas! ❤️🏒🥅
Hajrá, Budapest JA!