A Budapest JA U16 B csapata is beverekedte magát az U16 A1-be

by | 2021. Nov, 08. | Hírek

Kedves szurkolóink, nagyszerű hírünk van!

A Budapest JA U16 B csapata is beverekedte magát az U16 A1-be, ahol 4 akadémiával együtt Magyarország legjobb nyolc U16-os csapata képviselteti magát, így már a BJA U16 A-val karöltve, két csapatunk is megmérettetheti magát a következő körben.

A Mestyán István- Kiss Gábor edzőpárost kérdeztem arról, hogyan értékelik a mostani helyzetet, örülnek-e az elért eredményeknek?

” Az utolsó három mérkőzésből hármat mi nyertünk, úgy alakult, hogy a harmadik mérkőzés volt számunkra a „sorsdöntő”, hiszen az a csapat tudott feljebb lépni, aki nyert.

A kezdésnél látszott, hogy nagyon motiváltak a srácok, az 1. harmadban a védekezésünk és a hónapokon át gyakorolt, eltervezett egyszerű játékunk is rendben volt, egy egyéni hibától eltekintve, amiből a gól is született.

A támadó harmadban viszont nagyon görcsösen játszottunk, ami ebben a helyzetben érthető, hiszen rengeteg munkát tettek bele az elmúlt hónapokban a srácok szárazon és jégen egyaránt, szerették volna ha ez megmutatkozik az eredményességben is.

A harmad szünetben ezért kaptak egy kisebb „fejmosást”, ami igencsak hatásosnak bizonyult, mivel a 2. harmadra teljesen kicserélődött a csapat. Nagyon sok energiát vittünk a jégre, és sikerült azt a célunkat elérni, hogy ne csak a kialakult helyzetekre reagáljunk, hanem végre az történjen amit mi szeretnénk, a mi akaratunk érvényesüljön a jégen.

Hidasi Levi kiváló kapus teljesítménye mellett a kulcs az volt, hogy nagyot tudtunk előrelépni a támadó harmadbéli játékunkban.

Végre jók voltak a letámadások, kevés időt hagytunk az ellenfélnek, sok korongot tudtunk szerezni a támadó harmadban, ezáltal rengeteget lőttünk kapura, amit sikerült átvinnünk az utolsó harmadra is.

Meg is lett az eredménye, 3-1-re fordítottuk meg a meccset.

Sikerült a srácoknak elérni az első célt amit kitűztek maguk elé, aminek nagyon örülünk Gáborral.

De még jobban örülünk látva azt, hogy szűk négy hónap alatt milyen nagyot léptek előre az egyéni, mentális, és főként taktikai fejlődés terén korábbi önmagukhoz képest!

Az elkövetkezendő meccseken még inkább szem előtt lesznek, még nagyobb esélyük lesz ezáltal bejátszani magukat az U18-as korosztályba is.

Várjuk a további kihívásokat.”

Mit mondhatnánk erre azon kívül, hogy nagyon büszkék vagyunk a csapatra, a szakmai stábra és gratulálunk?❤️🏒🥅

Csak így tovább, szép volt srácok! 😍

Hajrá Budapest JA!