A Budapest JA U16-os csapatának vezetőedzője Matti Pylkas!

by | 2021. Aug, 02. | Bejelentések

Kedves követőink, ezzel a remek hírrel indítjuk a hetet, de annyit már most elárulok, hogy nem ez lesz az egyetlen jó hír péntekig.🙂
Izgalmas napoknak nézünk elébe, még nagyobb fokozatra kapcsolunk, érdemes lesz többször ellátogatni az oldalunkra. De most bemutatnám röviden új vezetőedzőnket, aki mily meglepő, szintén a finn élvonalból érkezik hozzánk Budapestre.🙂
“Hat év tapasztalattal rendelkezem a finn junior korú jégkorongozók felkészítését illetően, korábban U12-es és U18-as korosztályokat edzettem, a 2019/2020-as szezonban pedig a Kärpät Oulu U16-os csapatának voltam a vezetőedzője.
Talán nem hangzik szerénytelenségnek részemről, ha azt mondom, hogy van egy szolid összképem a legmagasabb szintű finnországi utánpótlás hokiról.
Jártam 12 éves koromban Budapesten, akkor egy tornán vettünk részt, de semmire nem emlékszem, csak a város szépségére.🙂
Nagyon várom már, hogy betekintést nyerjek egy, a finn hoki kultúrától eltérő, másik “hoki világba”, ez egy izgalmas lehetőség a számomra! Én hiszek abban, hogy a magyar jégkorongban sok lehetőség rejlik, nagyobb részét képezheti a nemzetközi jégkorong életnek.
A rendszer fejleszthető, ezáltal még több magasan kvalifikált játékost adhatnak nemcsak a saját, hanem más magasan jegyzett profi ligákba is.
Egy egészséges sportoló számára minden új nap egy újabb lehetőség arra, hogy jobbá váljon, és fejlődjön. Gyakorlatilag az U16 az a korosztály, ahol a fiatal játékosok hatalmas lépéseket tesznek meg a jégen és azon kívül is. Én azt szeretném megtanítani nekik, hogy élsportolóként éljenek, vigyázzanak a testükre és megértsék azt, hogy mik az elvárások nemzetközi szinten a jégkorongban.”
Matti is csatlakozik hozzánk már augusztusban, jelenleg Ő is a védettségi igazolványára vár.Nekünk is megéri türelmesen várni rá, mert szerintem egy olyan edzőtől, aki az egyik legjobb utánpótlás műhelyből érkezik, lesz mit tanulnia az U16-os csapatunk játékosainak.Isten hozott Matti Pylkas! ❤️🏒🥅Hajrá Budapest JA!