Az edzők élete sem csupa móka és kacagás

by | 2021. Oct, 20. | Hírek

Kedves szurkolóink, az edzők élete sem csupa móka és kacagás, nem merül ki abban, hogy “csak” okítják a különféle taktikákat, hegyre fel futtatják a játékosokat.🙃

Bizony ők is beülnek alkalmasint egy-egy előadásra, jegyzetelnek, figyelnek, tovább képzik magukat, csakúgy mint a srácok teszik azt a csapat meetingeken.

Most éppen egy sport mentáltréner előadását hallgatják, aki első lépésként a Budapest Jégkorong Akadémia edzőinek tart prezentációt a mentális felkészítés módszereiről.

Ács Imre szerint egy élsportolónak nem csupán a testét, hanem az elméjét is edzenie kell folyamatosan.

A közös munka és fejlesztés során olyan gyakorlati technikákat tanít a sportolóknak, amiket később alkalmazni tudnak edzéseken, mérkőzéseken, hogy mentálisan stabilabbak, kiegyensúlyozottabbak és magabiztosabbak legyenek, így lehetnek eredményesebbek a versenysportban is.

” Szembenézünk a problémákkal és én segítek megoldani azokat, legyen szó zavaró tényezőkről, rossz kommunikációról, bármilyen elbizonytalanodásról, vagy akár egy sportsérülésből való visszatérés hosszú és rögös útjáról.

Sport mentáltrénerként a célom a sportoló mentális képességének erősítése, készségek, képességek fejlesztése, motiváció erősítése, koncentráció fejlesztése.”

Az edzők után következnek majd a csapatok, és a játékosok, a következő foglalkozást nekik tartja a tréner.

Hajrá Budapest JA!