Budapest Jégkorong Akadémia – Ifj. Ocskay Gábor NJA 5-0

by | 2022. Apr, 07. | Mérkőzések

Parádés kapusteljesítmény, Farkas Roland shutout, hibátlan védelem és öt fantasztikus gól, röviden így lehetne összefoglalni a csapat ma esti teljesítményét.

Nagy iramban indult a mérkőzés, a Budapest Jégkorong Akadémia hamar leszögezte, hogy a döntő hatodik meccsén a párharc kiegyenlítése a cél: Csollák Márkó másfél perc után máris vezetést szerzett Kárpáti Kristóf gólpasszából.

Többet támadtunk és veszélyesebb helyzeteink voltak, a 9. perc derekán emberelőnybe is kerültünk, de ezt nem sikerült kihasználni.

A harmad végén a BJA-ból is volt egy kiállítás, de gól ebből a másik oldalon sem született. A második harmadban nagyjából sikerült eldönteni a mérkőzést, háromszor is betaláltak a mieink ezalatt a húsz perc alatt. A 32 . percben Ravasz Csanád szerzett szóló gólt, majd szinte a buli után azonnal Schlekmann Márk tudott meglógni, és csak szabálytalanul tudták őt megállítani, ami büntetőt eredményezett. Sleki pedig a rá jellemző hidegvérrel oldotta meg a dolgot, tovább növelve ezzel a találattal az előnyünket.

A harmad legvégén aztán még egyszer villant Schlekmann, fél perc sem volt már hátra, mikor újból betalált, ezúttal Antal Csongor és Csoli gólpasszából. A záró játékrészre így már nagyjából eldőltek a lényegi kérdések, de a srácok nem vették le a lábukat a gázpedálról. Az 52. percben Strenk Olivér adta meg a kegyelemdöfést, ennél a találatnál Ian Fingust és Nádor Kristóf jegyezhette az asszisztot.

A kiválóan védő Farkas Roland hálója érintetlen maradt, 28 lövést hárított kapusunk.😍

Gratulálunk a csapatnak, ez igazi playoff meccs volt a javából!❤️🏒🥅

Ezzel 3-3-ra módosult a négy nyert meccsig tartó párharc állása, a mindent eldöntő mérkőzésre vasárnap 18:30-tól kerül sor, Székesfehérváron.

Fotó: Ernavarhegyi_Photography

Hajrá, Budapest JA!