Még egy vasárnapi győzelem

by | 2021. Nov, 28. | Mérkőzések

Kedves szurkolóink, még nem ért véget a vasárnap, mi lenne ha még egy fantasztikus győzelemhez gratulálhatnánk? 😍

Az A1-be frissen feljutó U16 B csapatunk nem sokat teketóriázott: máris sikerült megszerezni a srácoknak első győzelmüket a DVTK ellen: DVTK Jegesmedvék Akadémia vs. Budapest Jégkorong Akadémia B 2-4! ❤️🏒🥅

A Mestyán István & Kiss Gábor edző duót kérdeztem a mai mérkőzésről, akik éppen hazafelé buszoznak Miskolcról a csapattal.

” Harmadjára mondjuk ezt így ki, de Gáborral úgy gondoljuk, hogy ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk! Ma láthattuk miként ért be a sok munka, amit a srácok – és mi is- az elmúlt időszakban befektettünk az edzésekbe.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a múlt heti első mérkőzésünkön sajnos súlyos, 10-0-ás vereséget szenvedtünk az UTE A csapatától. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy 1-0-ig, azaz nagyjából 30 percig akkor is jól játszottunk, nagyszerűen működött az egyszerű játékunk.

Aztán a 2. harmad derekán, az egymás utáni cserékben, 2 támadó harmadbéli hibáink után, gyors emberfölényes támadást indított az Újpest, amelyből zsinórban két gól született, a 3. harmadra pedig fizikálisan és mentálisan is szétestünk, aminek meg is lett a következménye, kaptunk hét további gólt.

Ebből természetesen levontuk a tanulságot: a támadó harmadbéli korong nélküli játékunk, letámadásaink rengeteg kívánnivalót hagynak maguk után.

Többek közt, még mindig rengeteg időt hagyunk a korongot birtokló ellenfélnek, illetve U16-os szinthez mérten még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a fizikális felkészítésre, hogy fel tudjuk venni a versenyt az A1-ben játszó, nagyobb, gyorsabb játékosokkal szemben is. Ez elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy a jövőben a nagyobb korosztályokban is egyszerűbben tudjanak boldogulni a srácaink.

A mai DVTK elleni meccset is a nagyon egyszerű, meccsről-meccsre szervezettebb védekező harmadbéli játékunkra építettük, annyi különbséggel, hogy most 60-65 percig szerettünk volna teljesen fókuszáltak maradni.

Ma ez nagyon jól működött!

Hidasi Levi nagyon jól védett, illetve a szélsőink is kivétel nélkül szintet léptek, ami a játékukat illeti. Szemmel láthatóan kezdik elsajátítani és megérteni azt, amit Gáborral nap mint nap kérünk tőlük,ami rengeteg lendületet ad a csapatnak. Azért az első harmadban még előjött az előző mérkőzésen is felmerülő probléma, de a második játékrészre sikerült rendezni a sorokat a támadó harmadbéli játékunkat illetően. Ami viszont számunkra elfogadhatatlan volt, az a fegyelmezetlenségek miatti több, 5 és 2 perces büntetés. Ezeket a jövőben biztos le fogjuk redukálni nullára, hogy minél több időt játszhassunk öt az ötben, hiszen ebben lehet csapatként a legnagyobb erőnk, így tudjuk a saját játékunkat játszani.

Van még egy nagy pozitívuma a mai napnak, három új játékost is avattunk: Kárpáti Karinát, aki remekül játszott, Kása Dánielt, aki korosztályában kimagasló játék intelligenciával rendelkezik, és aki nem mellékesen meg is szerezte ma első gólját a BJA színeiben, illetve Országh Dömét, akiről úgy gondoljuk, hogy az egyik, ha nem a legtechnikásabb magyar hátvéd a korosztályában.

Csakúgy mint mindenki a csapatból, ők is nagyon szép jövő előtt állnak. Ezért persze sokat kell még majd dolgozni. Azonban a mai meccs után mindenkit nagy dicséret illet, büszkék vagyunk a játékosainkra!” 😍

Van egy győztes meccs utáni és egy boldog haza buszozós fotónk, természetesen mi is nagyon büszkék vagyunk a csapatra, gratulálunk, szép volt srácok! ❤️🏒🥅

Hajrá Budapest JA!