U16 B csapatunk már úton van Miskolc felé

by | 2022. Mar, 23. | Mérkőzések

U16 B csapatunk már úton van Miskolc fele, kedves szurkolóink, ezt a videót még induláskor készítette Mestyán István.

Akitől még kértem egy rövid összegzést az elmúlt bő egy hét történéseiről, és mint eddig mindig, most sem kellett kétszer kérnem. 😍🏒🥅

” A legutóbbi három meccsből kétszer az Újpest ellen játszottunk, ez két győzelemig tartó párharc volt, azért, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Sajnos most nem sikerült. Mindezek ellenére azt kell mondanom, hogy az első meccsen, melyet idegenben játszottunk, az eddigi szezon legjobb harmadát produkáltuk.

A játék összes elemében domináltunk – persze U16-os szinthez mérten – , aminek nagyon örültünk Gáborral.

Jó volt látni mindezt, ráadásul egy ilyen jól összerakott Újpest ellen. A második meccsen már nem játszottunk ennyire jól, sőt, abszolút nem vittünk kellő mennyiségű energiát a jégre. Mivel direkt felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy az ilyen kiélezettebb meccseken nemcsak ők, hanem az ellenfél játékosai is kihegyezettebbek, ezért vannak olyan hibák, melyek már nem javíthatóak, itt már nem lehet mindenben a kapusra támaszkodni. Ilyenekből követtek el párat, így ez egy jó tanulság volt, amiből újfent tanulni kell.

Ez a két meccs döntötte el a sorsunkat, így most az ötödik helyért fogunk harcolni.

Maradt bennünk persze hiányérzet az első meccs után, mert szerettünk volna meglepetést okozni egy szép győzelemmel, így kicsit csalódottak vagyunk.

Ugyanakkor ez egy nagyon jó eredmény, ha azt nézzük, hogy van még egy U16 A csapatunk, akik az élbolyban playoff meccseket játszanak éppen.

Mi most az 5-től a 8-ik helyekért fogunk játszani a DHK, DVTK és a Vasas ellen, ez is oda-vissza körös lesz. Az első mérkőzést vasárnap le is játszottuk a DHK ellen, akkor 4-0-ra nyertünk. Örülünk, hogy kifizetődött az a munka amit a srácok beleraktak a szezon során, ők maguk is látják az eredményt. Rengeteget fejlődtek, most már tényleg mindenki tudja, hogy mi a dolga a védekező illetve a semleges harmadban, mi a korong nélküli játékban.

Emellett nemcsak a saját feladatukat látják tisztán, hanem pl a bal hátvéd tudja mit csinál a jobb szélső, hol kell lennie, hogyan kell helyezkednie.

Egy sérülésből adódó hosszú kihagyás után visszatért Hidasi Levente, ez nagy öröm mindannyiunk számára.

Ráadásul a DHK ellen shutout-ot produkált, amiért jár Levinek a dicséret, csakúgy mint a csapat minden tagjának a kiváló védekezésért, és gólerős játékért.

Ma kettőkor indul a buszunk Miskolcra, nem változtatunk semmin, igyekszünk a maradék öt meccsből a lehető legtöbbet kihozni, a legmagasabb szinten játszani, persze U16-os mércével mérve.”

A mérkőzés 18:15-kor kezdődik, itt lehet majd követni:

https://www.youtube.com/watch?v=hEXINtWwKc8

Sok sikert kívánunk srácok, mindent bele! ❤️🏒🥅

Hajrá, Budapest JA!